Škoda chystá octavii kupé, koncept míří do Ženevy

Radek Pecák Radek Pecák
26. 1. 2014 8:34
Koncept se stane hlavní premiérou značky Škoda na nadcházejícím jarním autosalonu
Foto: Radek Pecák

Mladá Boleslav - Pravděpodobně v roce 2016 začne Škoda nabízet svůj nejdůležitější model octavia také v karosářské variantě kupé. Rozšíří tak svoji tradiční nabídku, která již od časů zahájení výroby první generace novodobé octavie spočívá v provedeních liftback a kombi.

Koncept tohoto vozu se stane hlavní premiérou značky Škoda na nadcházejícím jarním autosalonu v Ženevě, informoval deník Insider.

Octavia zůstane u dvou párů dveří na bocích vozu, půjde tedy o čtyřdveřové kupé ve stylu Mercedesu-Benz CLS, Volkswagenu Passat CC či Audi A5 a A7 Sportback.

„Dosavadní propočty ukazují, že přetvořit současnou octavii s karosérií liftback na čtyřdveřové kupé totiž nebude znamenat příliš velké finanční náklady při vývoji, ani při přípravě sériové výroby," uvádí zdroj citovaný v deníku Insider.

Škoda nemrhá prostředky

Škoda sice zatím nikdy neřekla, že by tuto octavii chtěla vyrábět, ale faktem je, že i šéf Winfried Vahland nedávno v rozhovoru připustil, že si umí představit rozšíření nabídky octavií. Navíc, Škoda v poslední době nedělá žádné koncepty samoúčelně. Například i před třemi lety v Ženevě představený designový koncept Škoda Vision D se vloni proměnil v sériově vyráběnou Škodu Rapid Spaceback.

Kupé pak dostane dveře s okny bez rámu, sportovně naladěný podvozek a pod kapotou budou výkonnější verze motorů. Od současných octavií se bude lišit i designem nárazníků a světlometů.

V Ženevě Škoda současně představí ještě další dvě verze octavie. Tou první bude Octavia Scout, což je octavia 4x4 upravená pro jízdu v lehčím terénu a druhá octavia s nádržemi na dvě pohonné látky Do jedné se tankuje benzin, do druhé pak stlačený zemní plyn.

Původně se hovořilo o tom, že octavia v Ženevě představí koncept chystaného velkého sportovně užitkového vozu. Ten si ale pravděpodobně nechá na nějaký jiný autosalon, například v Číně nebo v Rusku.

Design bude opět dílem Jozefa Kabaně
Design bude opět dílem Jozefa Kabaně | Foto: Radek Pecák

 

Právě se děje

Další zprávy