Konkurence velikostmi kufrů dohání Škodu. Teď i Peugeot

Radek Pecák Radek Pecák
6. 1. 2014 13:59
Brzy se na trhu objeví i Honda Civic s kufrem o objemu 624 litrů.
Záď ukrývá stejně objemný zavazadelník jako v octavii.
Záď ukrývá stejně objemný zavazadelník jako v octavii. | Foto: Peugeot

Také další automobilové značky pochopily, že důležitým kritériem zájemců o vozy s karosérií kombi při rozhodování o koupi nového vozu je velikost zavazadlového prostoru. A tak se na trhu objevuje stále větší množství konkurentů Škody Octavia Kombi, do nichž je možno naložit stejně, nebo dokonce i více předmětů než do tohoto oblíbeného vozu.

Nejnověji se na objem 610 litrů, což je hodnota objemu kufru octavie kombi, dorovnal nový Peugeot 308 SW. Již předtím oznámila Honda, že její Civic Tourer pojme dokonce 624 litrů a vloni se téměř na octavii dotáhli mimo jiných i koncernoví sourozenci Volkswagen Golf Variant i kombi verze Seatu Leon. 

Oproti hatchbacku se nová generace "třistaosmičky SW" natáhla téměř o 33 centimetrů. Výška, šířka i rozvor jsou ovšem shodné s variantou hatchback.

Podobně jako je tomu i u hatchbacku, také nové kombi je celkově o 140 kg lehčí než jeho předchůdce.

V kufru je možno i přespat.
V kufru je možno i přespat. | Foto: Peugeot

Výbava i motor shodné s hatchbackem

Pohánět ho budou stejné benzínové a naftové motory Euro 6, jako jsou ty v kratší karosářské verzi. Podobně to bude i s prvky, které obsahují jednotlivé výbavové stupně.

Verze BlueHDi  dosahuje emise pouze 85 g CO2/km.

Novinka bude ve světové premiéře představena na autosalonu v Ženevě, na trh přijde ještě na jaře letošního roku. Jako první bude Peugeot 308 SW uveden ve Francii, následně pak v ostatních evropských zemích.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy