Suzuki Swift omládne. Je k mání také v další verzi

Radek Pecák Radek Pecák
27. 6. 2013 6:13
Cena modelu Swift 4x4 se dostala pod hranici 300 000 Kč
Novinkou v nabídce je Suzuki Sfift Sport s 5 dveřmi
Novinkou v nabídce je Suzuki Sfift Sport s 5 dveřmi | Foto: Suzuki

Suzuki v poslední době zvýšilo svoji aktivitu a připravilo řadu novinek. Ty se mimo jiné týkají i úpravy ceníku. Například model swift s pohonem všech kol díky převedení výroby z Japonska do Maďarska mohl v akční ceně zlevnit až těsně pod hranici tří set tisíc korun.

Značka už představila také facelift běžného provedení městského automobilu swift. Jeho vzhled se mění zejména u nejvyšší výbavy GLX, kde budou nyní v rozích předního nárazníku svítit LED světla pro denní svícení.

Novinkou jsou také směrovky zabudované do vnějších zpětných zrcátek.

Pod kapotou je nyní nově elektrický posilovač řízení, díky čemuž by měl být vůz v provozu o pár desetinek litru paliva na sto kilometrů úspornější.

Facelift je decentní
Facelift je decentní | Foto: Suzuki

Poprvé v historii Suzuki připravilo praktičtější, pětidveřovou, karosérii i pro svůj již téměř kultovní vůz Suzuki Swift Sport. Oproti třídveřovému provedení stojí o deset tisíc korun více (389 000 Kč oproti 379 000 Kč), jinak jde o vůz se stejnou technikou.

Parametry se nemění

Tedy i nadále pod kapotou pracuje atmosférická šestnáctistovka s výkonem 136 koní, maximální točivý moment je 160 Nm. Auto díky němu zrychluje na sto kilometrovou rychlost za 8,7 sekundy a dosáhne rychlosti až 195 kilometrů v hodině.

Samozřejmě i tento model má dramaticky vyhlížející dvojitou koncovku výfuku na zádi, sportovní sedačky vpředu, červené dekory na různých místech a další designové úpravy.

Ve výbavě vozu je mimo jiné sedm airbagů, automatická klimatizace, rádio s ovládáním na volantu, xenonové světlomety, mlhovky, zadní parkovací senzory i palubní počítač.

S autem se mohli novináři již i svézt na okruhu vytyčeném na obslužných komunikacích bývalého vojenského letiště v Milovicích. I v pětidveřovém provedení je stále swift sport zábavným a díky malým rozměrům velmi mrštným společníkem jak do města, tak i na zatáčkovité okresní silnice. Pravda, výkon motoru není ohromující a také brzdy neumožní zpomalení tak rychle jako u některých konkurentů, ale v dané cenové kategorii jde nepochybně o nabídku, o které určitě lze přemýšlet.

Pět dveří, které nyní můžete v tomto voze mít, navíc podstatně zvyšují praktičnost tohoto automobilu, pokud by ho měl někdo jako jediný dopravní prostředek v rodině. 

 

 

Právě se děje

Další zprávy