Peugeot má nový crossover 2008. Na trh půjde na jaře

Tomáš Rybecký
10. 1. 2013 10:49
Nový městský crossover Peugeot 2008 útočí na zákazníky po celém světě
Foto: Aktuálně.cz

Peugeot představil nový městský crossover 2008. Vůz, navržený designéry v Paříži, v Šanghaji a v Sao Paulu, využívá zkušenosti z úspěchu crossoveru 3008. Peugeot 2008 bude uveden na trh na jaře 2013.

Elegantní i robustní

Do vývoje nového Peugeotu 2008 se zapojily týmy ze všech kontinentů, kde má být následně vyráběn a prodáván. To je základem strategie Peugeotu, oslovovat nové dynamicky založené zákazníky ve městech celého světa. Model 2008 je zároveň představitelem nových luxusnějších výrobků celého koncernu PSA. Krátká karoserie přináší vozu, který je vhodný na silnice i do ulic velkoměsta, velkou mobilitu. Model 2008 se zvýšeným odpružením má sedmnáctipalcová kola s diamantovým výbrusem a matnou úpravou. Černé nárazníky a prahová lišta jsou doplněny nerezovými ochrannými prvky. Čelo vozu reflektuje symbolické prvky značky. Elegantní tvar blatníků a boků ukazují přirozené sportovní vlastnosti vozu. Velké prosklené plochy včetně panoramatické střechy ještě zvětšují prostorný interiér.

Motory poslední generace nabízejí velké potěšení z řízení vozu a rekordně nízkou spotřebu. Díky technologii dieselových motorů e-HDi a tříválcových benzínových motorů městský crossover 2008 předčí svou konkurencí emisemi CO2 , které začínají na úrovni 99 g/km.

V továrně v alsaském městě Mulhouse se budou vyrábět vozy určené pro celou Evropu, ale také pro export do Turecka, Austrálie, Jihoafrické republiky, Japonska a Ruska. Do továrny s 8 300 zaměstnanci bylo na podporu zahájení výroby modelu Peugeot 2008 investováno 150 milionů eur. Výroba v čínském Wuhanu bude zásobovat čínský trh a v Porto Real v Brazílii se budou vyrábět automobily pro jihoamerický trh.

 

Právě se děje

Další zprávy