Malé mitsubishi neponese jméno po stíhačce

Radek Pecák Radek Pecák
10. 1. 2013 8:15
Automobil spadá do kategorie malých městských vozů
Foto: Mitsubishi

Značka Mitsubishi nemá štěstí při uvádění nových modelů na evropský trh. Známá je například aféra, když si předem nezjistila, co znamená ve španělštině slovo Pajero, což je označení jinak velmi známého terénního vozu.

Nakonec se ve španělsky mluvících zemích vůz jmenuje Montero, protože pajero je hanlivé označení pro onanující osobu.

Nyní zase společnost Mitsubishi přistoupila ke změně původně zamýšleného názvu svého nového zástupce v segmentu malých aut na evropském trhu. Jméno Mirage, které na velké části trhů, kde Mitsubishi působí, obvykle přináleží vozu v Evropě známému jako Colt, bude nahrazeno na starém kontinentu spojením slov Space Star.

Stalo se tak, jak uvádí firma v tiskové zprávě, v souvislosti s neočekávanými okolnostmi ovlivňujícími právo na ochrannou známku ke jménu Mirage.  

Space Star tu již byl

Mitsubishi tak v Evropě oživuje již dříve používaný název pro svůj model.

Mirage - Space Star je zástupce v nejmenší třídě.  Jeho délka je 371 cm a pohotovostní hmotnost činí 845 kg. Do zavazadlového prostoru se vejde 235 litrů a spotřeba vozu činí v kombinovaném režimu 4 litry na sto kilometrů.

Vůz se vyrábí od března roku 2012 ve zcela novém závodě MMC v průmyslové zóně „Laem Chabang" v thajské provincii Chonburi. Předpokládaný objem výroby je přibližně 120 000 kusů ročně.

Na trhy v jednotlivých evropských zemích se Mirage - Space Star dostane postupně od konce února.

 

 

Právě se děje

Další zprávy