Odhalení z Paříže: Škodovka řekla cenu nového Rapidu

Radek Pecák Radek Pecák
27. 9. 2012 10:04
Rapid má být druhým nejprodávanějším modelem Škody, v základní verzi přijde na 289 900 Kč
Foto: Škoda Auto

Paříž (od našeho zpravodaje) - Škoda Rapid, nejnovější a celkově sedmý model v nabídce mladoboleslavské automobilky, si budou moci lidé v Česku koupit za nejméně 289 900 korun.

Tuto cenu zveřejnila firma ve čtvrtek dopoledne na tiskové konferenci během prvního tiskového dne mezinárodního pařížského autosalonu.

Auto se začne prodávat 20. října.

Za tuto cenu získají budoucí majitelé vůz s benzinovým tříválcovým modernizovaným motorem 1,2 s výkonem 55 KW. Pokud si vůz objednají do konce letošního roku, dostanou zdarma i klimatizaci.

O deset tisíc korun dražší bude čtyřválcový benzinový turbomotor 1,2.

Rapid se má podle plánů automobilky stát druhým nejprodávanějším modelem značky a na tomto postu vystřídat fabii. První i nadále zůstane octavia, u níž se na jaře příštího roku očekává příchod třetí generace.

Jako další globální model značky Škoda bude Rapid letos na podzim uveden na evropské trhy, na jaře příštího roku začne prodej na velkých trzích v Číně a Rusku.

Octavia se posune do vyšší kategorie

Rapid je vůz obdobné velikosti jako octavia první generace. Zákazníky zaujme zejména nabídkou prostoru pro cestující na zadních sedadlech a také dobře přístupným velkým zavazadlovým prostorem o objemu 550 litrů.

Přečtěte si podrobný redakční test Rapidu

Společnost Škoda Auto očekává, že mezi kupujícími rapidů budou převažovat rodiny. Octavia bude v budoucnosti plnit spíše roli firemního vozu.

Budoucí majitele potěší i několik drobností, s nimiž Škoda přišla jako první. Například jde o kapsu pro uložení výstražné vesty pod sedačkou řidiče či škrabku na led v plechovém krytu tankovacího hrdla. Příznivá je i spotřeba, jak ukázal podrobný redakční test.

Vozy Rapid tvoří na stánku Škody v Paříži hlavní část expozice. Opodál se představuje i finální verze Seatu Toledo, což je dvojče škodováckého automobilu produkované v Mladé Boleslavi na stejné výrobní lince jako rapid.

Podívejte se na fotoreportáž z redakčního testu Rapidu

 

Právě se děje

Další zprávy