Benzin za 40 Kč se stává standardem. Růst cen nekončí

Radek Pecák Radek Pecák
30. 8. 2012 11:55
Za zdražování mohou vysoké ceny ropy ve světě i vývoj kurzu koruny k dolaru
Foto: Radek Pecák

Praha - Ceny pohonných hmot v Česku se během uplynulého týdne dostaly na nové rekordní hodnoty. Benzin Natural 95 zdražil v průměru o 13 haléřů na 38,17 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která má k dispozici dlouhou vývojovou řadu v cenách pohonných hmot na území republiky.

Cena nafty se zvýšila rovněž o 13 haléřů na 37,17 Kč/l. Rozdíl mezi oběma nejprodávanějšími pohonnými hmotami je tedy rovná jedna koruna.

Zdražování souvisí se stále vysokými cenami ropy na světových trzích. Nepomáhá ani zlepšující se kurz koruny vůči dolaru.

Nejdražší je Praha

Nejdráže tankují pohonné hmoty řidiči v Praze. Průměrná cena benzinu v hlavním městě nyní činí 38,85 Kč/l. Nafta v Praze stojí 37,80 Kč/l.

Téměř stejně tak drahé pohonné hmoty jsou v Jihomoravském kraji. Na několika místech v republice se již podle informací serveru ceskybenzin.cz opět objevila v posledních dnech cenovka za litr naturalu vyšší než 40 Kč. Konkrétně například u jednoho čerpadla řetězce OMV v Karlových Varech a u OMV ve Znojmě.

Velká část pump velkých řetězců v České republice, tedy Agip, Benzina, Shell a OMV u hlavních silničních tahů ceny sjednotila na 39,90 za nejprodávanější benzin typu Natural 95.

Nejlevnější benzin pořídí motoristé za průměrnou cenu 37,58 Kč/l v Ústeckém kraji. Nafta stojí 36,58 Kč/l.

 

Právě se děje

Další zprávy