První Seat z Česka bude k mání letos v listopadu

Radek Pecák Radek Pecák
25. 6. 2012 17:07
Základní výbava bude zahrnovat šest airbagů a centrální zamykání
Foto: seat

Dosud vyrobil Seat 860 000 exemplářů dvou generací modelu Toledo. Další tisíce budou od letoška do této statistiky přibývat díky třetí generaci. Ta však již nebude za zákazníky vyjíždět ze Španělska, nýbrž z Česka, z montážní linky v Mladé Boleslavi.

„Nové Toledo napíše svou jasnou příslušností ke značce Seat, vysokými standardy kvality a výjimečným poměrem cena/výkon zcela novou kapitolu v úspěšné historii této modelové řady," říká James Muir, prezident společnosti Seat.

Auto má větší světlomety než škodovácké dvojče.
Auto má větší světlomety než škodovácké dvojče. | Foto: Seat

Nové toledo bude uvedeno na trh v polovině listopadu 2012 nejprve ve Španělsku a Portugalsku, a během roku 2013 i v ostatních částech Evropy. Česko bude logicky zařazeno hned do první vlny, tedy zákazníci do něho budou moci usednout již letos v listopadu.

Klíčovými trhy pro Seat Toledo by ale mělo být Německo, Mexiko a Turecko.

Základní výbava zahrne šest airbagů

Rozvor vozu je 2602 milimetrů (o 80 milimetrů více než u toleda druhé generace), z toho plyne velká prostornost automobilu. Kufr bude mít objem přes pět set litrů.

Interiér je střídmý, ale vše je na správném místě.
Interiér je střídmý, ale vše je na správném místě. | Foto: Seat

Od svého dvojčete, Škody Rapid, se bude lišit designem přední a zadní části. "Široké, hranaté světlomety patří k DNA aktuálního designu značky. Společně s lichoběžníkovou, extrémně štíhlou maskou chladiče, spodními otvory pro přívod vzduchu a horizontálním pásem zadních světlometů vůz vizuálně rozšiřují," uvádí se v tiskové zprávě.

Automobil dostane pod kapotu motory s objemem 1,2, 1,4 a 1,6 litru. První dva budou zážehové, v posledním případě jde o 1,6 TDI. S nejvýkonnějšími variantami motorů bude moci být spřažena sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG.

Dvoubarevné provedení interiéru dostanou nejvyšší úrovně výbavy.
Dvoubarevné provedení interiéru dostanou nejvyšší úrovně výbavy. | Foto: Seat

Seat bude nabízet i ekologickou verzi Ecomotive, která má hodnotu emisí jen 116 gramů CO2 na kilometr jízdy.

Sériová bezpečnostní výbava pro všechny vozy Seat Toledo zahrnuje čelní airbagy pro řidiče a spolujezdce, boční airbagy pro cestující na předních sedadlech a hlavové/hrudníkové airbagy. Základní model je vybaven rovněž centrálním zamykáním, dělenými sklopnými opěradly zadních sedadel a elektrickým ovládáním oken předních dveří.

Z boku je vůz téměř stejný jako rapid.
Z boku je vůz téměř stejný jako rapid. | Foto: Seat

--------------------------------------------------------------------------------

Prodej aut Seat Toledo.

 

Právě se děje

Další zprávy