Nejdražší Škoda Citigo bude stát necelých 230 tisíc Kč

Radek Pecák Radek Pecák
6. 3. 2012 11:16
Paket snižující spotřebu lze dokoupit za částku 9000 Kč
Foto: Škoda-Auto

Ženeva- Už za měsíc si první zákazníci odvezou z autosalonů Škoda pětidveřový model Citigo. Škoda včera na ženevském autosalonu odtajnila ceny tohoto vozu. Nejsou ale žádným překvapením. Stejně jako základní verze jsou i všechny ostatní zdraženy o deset tisíc korun ve srovnání s třídveřovým stejnojmenným vozem.

Již dříve bylo známo, že ve výbavě Active s motorem 1,0 MPI/44 kW novinka startuje na částce 189 900 Kč. Na opačném konci ceníku je pak vrcholné provedení Elegance s pohonnou jednotkou 1,0 MPI/55 kW za 229 900 Kč.

Prostřední výbava Ambition stojí 204 000 Kč.

Paket snižující spotřebu stojí 9000 Kč

Za příplatek 9 000 Kč lze dokoupit ekologický paket Green tec. Aby se dosáhlo snížení spotřeby, je ve voze namontován systém Start-Stop, rekuperace brzdné energie i pneumatiky s nižším valivým odporem. Paket Green tec je možné přiobjednat k oběma motorizacím.

Přestože Citigo nebude ve výrobním programu Škody patřit ke stěžejním modelům, vedení automobilky si pochvaluje, že je o něj zájem. "V prvních sedmi týdnech roku 2012 si třídveřové Citigo objednalo 927 zákazníků. Citigo je tak s velkým náskokem nejžádanějším vozem své třídy v České republice. Během prvních čtyř měsíců, kdy je vůz na trhu v České republice k dispozici,
jsme na něj získali více než 2300 závazných objednávek," dodává Pečenka.

Škoda letos plánuje uvést do prodeje i Citigo, které má pohon na stlačený zemní plyn. V roce 2014 by pak měla začít prodávat i elektrickou verzi tohoto vozu.
 

 

Právě se děje

Další zprávy