Nový Seat Toledo se bude vyrábět v českém závodě Škody

ČTK Tereza Holanová ČTK, Tereza Holanová
2. 3. 2012 14:29
Nový Toledo Concept má být sesterským modelem Škody Rapid
Foto: Seat

Praha - Nová generace Seatu Toledo se bude vyrábět v závodě Škody Auto v Mladé Boleslavi. Oznámil to mluvčí Škody Jozef Baláž. Toledo se má stát sesterským modelem připravované Škody Rapid.

"V rámci sdílení kapacit jednotlivých závodů koncernu Volkswagen bude výroba modelu Toledo umístěná v Mladé Boleslavi," uvedl Baláž.

Výrobu téměř stejných modelů si již Škoda a Seat spolu s Volkswagenem vyzkoušely u trojice mini vozů Citigo, Mii a Up!, které produkuje bratislavský závod Volkswagenu. Škoda v 90. letech vyráběla v závodě v Kvasinách pro Volkswagen užitkový model Caddy.

Toledo Concept se objeví v Ženevě

Nový Toledo Concept vychází z konceptu Škody MissionL, který automobilka prezentovala již na podzim ve Frankfurtu. Vůz má s délkou 4,48 metru, rozvorem 2,6 metru a zavazadlovým prostorem o objemu 500 litrů téměř stejné rozměry jako MissionL.

"Budoucí sériově vyráběný model napíše zcela novou úspěšnou kapitolu do naší historie. Nové Toledo znamená po rodině modelů Mii a nové Ibize další vlnu v naší ofenzivě a růstové strategii," uvedl prezident Seatu James Muir.

Změní se příď, nasadí nové logo a ze studie Mission L, alias Škoda Rapid vznikne Seat Toledo
Změní se příď, nasadí nové logo a ze studie Mission L, alias Škoda Rapid vznikne Seat Toledo | Foto: Radek Pecák

Seat vyrábí sedan nižší střední třídy Toledo od roku 1991. Od té doby prodal 860 tisíc vozů první a druhé generace. Toledo Concept se objeví příští týden na autosalonu v Ženevě, fotografie automobilu zveřejnila společnost v pátek.

Škoda vyrábí v Česku mimo Citigo všechny své modely, tedy Fabii, Octavii, Superb, Roomster a Yeti. Představení Rapidu, který má velikostí zapadat mezi Fabii a Octavii, skupina odsunula až na pozdější dobu během letošního roku.


 

Právě se děje

Další zprávy