Kia v Česku rostla vloni o sedm procent

Radek Pecák Radek Pecák
13. 1. 2012 15:46
Letos sází Kia na nový Cee´d
Auto korejské značky vyráběné na Slovensku bylo vloni čtvrté nejprodávanější auto v ČR
Auto korejské značky vyráběné na Slovensku bylo vloni čtvrté nejprodávanější auto v ČR | Foto: Kia

V každoročním růstu prodaných vozů v ČR pokračovala i vloni korejská automobilka KIA. Prodej vloni zvýšila o 7 procent na 8575 aut.

Letos chce umístit na tuzemském trhu přes 9000 aut.  Na tiskové konferenci to uvedl generální ředitel Kia Motors Czech Vít Pěkný.

Kia je mezi značkami na českém trhu šestá s podílem téměř pět procent.

Stejně jako loni by měl i letošní prodej táhnout model cee´d ze Žiliny. Jeho nová generace by se měla ve světové premiéře objevit na ženevském autosalonu a na český trh přijde v pětidveřové verzi v květnu, v září pak i ve verzi kombi pod označením SW. Na přelomu března a dubna začne Kia prodávat nový sedan Optima patřící do střední třídy.

Kia se chce více než dosud zaměřit na firemní zákazky. Zatímco na celém tuzemském trhu je totiž téměř 60 procent aut prodáváno do firem, u prodejců KIA je to jen 35 procent.

"Chceme se zaměřit na menší české podniky s vozovým parkem tři až sedm vozů," uvedl Pěkný.

Kia loni v Česku prodala 3841 vozů cee´d, 1502 Sportage a 938 vozů Rio. Celosvětově nejprodávanějším modelem byla Kia Cerato/Forte, na druhém místě Sportage a na třetím Rio. Kia loni globálně zvýšila prodej o 19 procent na 2,48 milionu aut.

Společnost Kia Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky. Na trhu působí od dubna roku 1994 a dosud prodala celkem 57 000 vozů. Má 69 prodejních míst a 71 autorizovaných servisů.

 

Právě se děje

Další zprávy