Škoda použije na prvních vozech Citigo ještě staré logo

Radek Pecák Radek Pecák
4. 11. 2011 5:00
Vozy ještě nestačily projít všemi potřebnými zkouškami
Foto: Vojtěch Marek

První exempláře Škody Citigo, které si lidé budou odvážet koncem roku a zřejmě i na počátku roku příštího z autosalonů, budou mít na kapotě, na discích kol a také na volantu ještě staré zelené logo automobilky Škoda Mladá Boleslav.

Stane se tak i přesto, že podobu nového loga Škoda představila již na jarním autosalonu v Ženevě. Právě Citigo měl být prvním sériově vyráběným vozem automobilky Škoda, který s novým logem vyrazí do světa.

Na to, že modely Citigo mohou mít z výroby až do 12. kalendářního týdne příštího roku (tedy zhruba do poloviny března 2012) ještě stará loga, upozorňuje Auto-Škoda své zákazníky na internetu.

Novinářské vozy měly nové logo

"12. týden příštího roku je nejzazší termín (pro použití starého loga - pozn. red.), předpokládáme, že nová loga budou v bratislavském závodě VW na naše vozy montovat dříve," řekl redakci Aktuálně.cz mluvčí automobilky Škoda Rudolf Dreithaler.

Jak nakonec budou auta s novými logy vypadat, si již mohli důkladně prohlédnout novináři při první prezentaci tohoto vozu v pondělí na pražské Ruzyni a dále pak při jízdách v okolí hlavního města.

"Dosud však nejsou ukončeny všechny zkoušky, které se zavedením tohoto prvku souvisí," zdůvodnil krok Škody Dreithaler.

Mezi ty patří například zkoušky přední kapoty při nárazovém testu s chodcem, další nárazové zkoušky musí vydržet logo namontované na airbagu řidiče uprostřed volantu, ale testuje se i kvalita materiálu z hlediska světlostálosti, také to, jak vydrží střídání teplot i jaká je mechanická odolnost loga.

Staré logo lidem vymění

Podle Dreithalera budou lidé kupující nové Citigo upozorněni, že po skončení zkoušek budou mít možnost si u svého dealera domluvit bezplatnou výměnu starého loga za nové.

Citigo je prvním modelem automobilky Škoda po voze Yeti, který je jako novinka uváděn na trh. Nevyrábí se ovšem v žádném tuzemském závodě automobilky, nýbrž sjíždí z pásů továrny Volkswagen v Bratislavě, stejně jako prakticky identické vozy VW Go a Seat Mii.

Pro začátek je automobil dodáván pouze s třídveřovou karosérií, na jaře bude představena i verze s pěti dveřmi. Škoda Citigo stojí v základní verzi s litrovým benzinovým motorem 179 900 Kč. Přesný ceník všech verzí a prvků příplatkové výbavy zveřejní automobilka ještě v tomto týdnu a pak bude moci začít přijímat oficiální objednávky. Skutečný prodej bude zahájen v posledním listopadovém týdnu.

 

Právě se děje

Další zprávy