Autor špionážních snímků octavie byl propuštěn z práce

Radek Pecák Radek Pecák
20. 10. 2011 10:11
Vedení automobilky znovu zvažuje zákaz používání mobilů s fotoaparáty v areálu továrny
Foto: Foto: Autorevue/reprofoto Aktualne.cz

Mladá Boleslav - Zaměstnanec lakovny byl tím, kdo stiskl spoušť a poskytl médiím fotografie karosérie chystané Škody Octavia třetí generace. Informoval o tom týdeník Škodovácký odborář.

"Velmi nás mrzí, že se jednalo o našeho zaměstnance z lakovny," potvrdil časopisu člen představenstva odpovědný za personalistiku Bohdan Wojnar na zasedání Podnikové rady odborů KOVO. "Tento zaměstnanec ve firmě Škoda ihned skončil," dodal. Škoda podle něho připravuje i další právní kroky související s ochranou firmy v rámci konkurenčního boje.

Prohlédněte si Škodu Mission L, která už také naznačuje linie budoucí octavie: 

Kvůli případu je ve hře obnovení zákazu vnášení mobilních telefonů s fotoaparátem do areálu továrny. S tím ovšem odbory nesouhlasí, protože fotografická záznamová zařízení mohou být dnes například i v propisovacích tužkách a jiných malých předmětech.

Octavia vyjde z linií Mission L

Předseda Dílenské organizace v lakovně Martin Smolka uvedl, že již dnes je jasně zakázáno fotografovat a není nutné přijímat
opatření v podobě zákazu vnášení telefonů s fotoaparátem.

"Bude to sankcionování slušných lidí a nezabráníme tím stejně, aby někdo nějaký nový vůz vyfotil," řekl Smolka. Připomněl také, že dříve prototyp při průjezdu lakovnou doprovázeli členové ochranky závodu, kteří na karoserii celou dobu dohlíželi. V poslední době se ale dávaly prototypy do lakovny bez doprovodu pracovníků ochrany. To se ale podle Wojnara změní.

Ještě větší poprask nastal po zveřejnění špionážních fotografií superbu.
Ještě větší poprask nastal po zveřejnění špionážních fotografií superbu. | Foto: Aktuálně.cz

Škoda měla v minulosti problémy s únikem fotografií i jiných modelů. Například Superb byl vyfotografován zhruba dva roky před jeho uvedením na trh.

Přibývají nové modely i zaměstnanci

Uniklé snímky octavie jasně naznačují, že i octavia bude mít linie spřízněné s konceptem Mission L, který byl představen v září ve Frankfurtu a který je vlastně jen mírně upravenou budoucí Škodou Rapid

Uhlídat všechny zaměstnance bude pro Škodovku čím dál těžší. Firma totiž roste a jen za září a říjen přijala přes 350 nových zaměstnanců. Nyní stále nabízí 70 volných pozic.

Ke 30. 6. 2011 Škoda zaměstnávala celosvětově 24 700 pracovníků (bez agenturního personálu). Průměrná mzda tarifních zaměstnanců ve firmě byla loni 32 000 korun, průměrný dělnický plat činil 28 200 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy