Škodovce dál rostou prodeje, nejrychleji u modelu Yeti

Veronika Skálová Veronika Skálová
13. 10. 2011 10:29
Prodej za devět měsíců rostl o 16,8 procenta
Foto: Škoda Auto

Mladá Boleslav - Další růst, rekordní září i prodeje v Číně hlásí Škoda Auto za prvních devět měsíců letošního roku. Ve srovnání s loňským rokem automobilka zvýšila za tři čtvrtletí prodeje o 16,8 procenta a svým zákazníkům na celém světě dodala 664 800 vozů.

Společnost zaznamenala také prodejní rekord za měsíc září ve své historii - prodala 81 200 aut, což je zároveň třetí nejlepší měsíční prodejní výsledek v dějinách firmy. Firma letos očekává rekordní prodej přes 800 000 aut, na podzim ale bude omezovat výrobu motorů a převodovek pro vozy mateřského koncernu Volkswagen.

"Posilujeme ve všech regionech a v roce 2011 poprvé překročíme hranici 800 tisíc prodaných vozů. Modelová ofenzíva naší značky přispěje k tomu, že Škoda bude v příštích letech nadále posilovat svou pozici na trhu," uvedl Jürgen Stackmann, člen představenstva automobilky za oblast prodeje a marketingu.

Kromě evropských trhů se Škodě velmi dařilo v růstových regionech - například v Indii prodala za 9 měsíců více aut než za celý minulý rok., v Rusku v září vzrostl prodej o 63,1 procenta, v Číně dosáhla nového prodejního rekordu 21 100 dodaných aut.

Z modelů Škody je stále nejpopulárnější Octavia, největší nárůst prodejů za devět měsíců ale zaznamenal model Yeti, kterého se prodalo o 29,6 procenta víc než před rokem.


 

Právě se děje

Další zprávy