Studenti vytvářeli pro Ferrari automobil budoucnosti

Radek Pecák Radek Pecák
5. 8. 2011 4:07
Automobilka hodlá některé nápady mladých designérů využít
Foto: Aktuálně.cz

I s nejvyššími představiteli automobilky Ferrari a rovněž s pilotem F1 Fernardem Alonsem měli možnost se setkat členové úspěšných studentských týmů, které se zúčastnily soutěže Ferrari World Design Contest.

První cenu nakonec získalo trio korejských studentů, Kim Cheong Ju, Ahn Dre a Lee Sahngseok. Studují na Hongik University v Soulu.

Žádná z tuzemských škol mezi 50 zařazenými do soutěže nebyla.

Nápad se zakrytými  koly se objevoval často
Nápad se zakrytými koly se objevoval často | Foto: Aktuálně.cz

Korejský koncept se jmenuje Eternità (italsky věčnost). Jedná se o futuristický roadster, který podle poroty nejlépe interpretoval design Ferrari.

Studenti navrhli hybridy

Protože v zadání soutěže byla i ohleduplnost k životnímu prostředí a s tím související nízká spotřeba pohonných hmot, měla většina soutěžících návrhů v útrobách hybridní pohon. Navíc se měli snažit o co nejmenší hmotost vozu.

Druzí skončili studenti z turínské IED se studií Xezri, třetí byla britsko-čínská dvojice Henry Cloke a Qi Haitao z londýnské Royal College of Art.

I tento návrh postoupil mezi trojici finalistů
I tento návrh postoupil mezi trojici finalistů | Foto: Aktuálně.cz

Studenti nejprve budoucí supersport Ferrari namalovali klasicky na papír. Ti, kteří postoupili do druhého kola soutěže, následně svůj návrh pomocí programu Autodesk Alias zpracovali do trojrozměrné podoby. Navíc pak museli postavit i zmenšený model v měřítku 1:4.

Automobilka nápady využije

Některé nápady studentů ocenil i šéf Ferrari Luca di Montezemolo. Podle něho není vůbec vyloučené, že by se mohly objevit v budoucích modelech Ferrari.

Vítězové získali finanční odměnu a také budou moci zblízka nahlídnout do současné designové kuchyně, když absolvují přímo v automobilce stáž.

 

Právě se děje

Další zprávy