V Range Roveru jsou chytří: Evoque ukazují a neukazují

Radek Pecák Radek Pecák
16. 7. 2010 0:00
Speciální kamuflážní nátěry jsou zajímavým trikem
Foto: RR

Tak trochu tím v Range Roveru zhatili plány fotografům, kteří se živí pořizováním špionážních fotografií připravovaných nových modelů automobilek a jejich prodáváním specializovaným redakcím.

Deset nových Range Rover Evoque dostalo speciální "maskovací" design a vyrazilo do světa. Ne do odlehlých končin, ale přímo do světových velkoměst.

Foto: RR

Tato opravdu nepřehlédnutelná vozidla se představí v Londýně, New Yorku, Sao Paulu, Paříži, Miláně, Madridu, Berlíně, Sydney, Šanghaji a v Moskvě. Kamufláž" zobrazuje GPS mapu každého z deseti měst, jejichž jména Evoque vozí na svých bocích.

Testují přímo konstruktéři

Je tedy pravděpodobné, že i pouhým mobilem si je zvládne vyfotit leckerý kolemjdoucí nebo řidič čekající na semaforech.

Tato auta ale pochopitelně nejsou jediná, která podstoupí závěrečnou fázi testování před oficiální premiérou a uvedením na trh, které je plánováno přesně za rok, na léto 2011.

Foto: RR

Další stovky nových nejmenších Range Roverů se pohybují v místech, kde se obvykle nové vozy testují. Tedy daleko za polárním kruhem, v teplých pouštích, v místech s obrovskou vlhkostí a také na testovacích polygonech. Na testování se podílí velká část z více než 3 500 konstruktérů značky Land Rover a navštíví bezmála dvacet zemí. Dohoromady všechna testovaná vozidla najedou několik miliónů kilometrů.

Testují se i součástky

„Vývojová a testovací fáze má naprosto klíčový význam a směřuje k samotnému uvedení vozidla na trh," říká Murray Dietsch, ředitel programů Land Rover. A dodává: „Disponujeme týmem zkušených a skvělých konstruktérů, kteří v detailním plánu testování dohlédnou a ověří, že pro naše zákazníky máme opravdu špičkové vozidlo té nejvyšší kvality."

Kromě toho, že se zkouší a testuje nový vůz jako celek, prověřuje se i kvalita a výdrž jednotlivých součástek, které pochází od 120 dodavatelů. Celkem součástky, které pak budou montovány do sériově vyráběných vozů Range Rover Evoque, podstoupí neuvěřitelných 17 000 testů.

 

Právě se děje

Další zprávy