Historická Porsche, Jaguary, Ferrari. Jsou teď v Brně

Radek Pecák Radek Pecák
6. 6. 2010 0:00
V pavilonu A brněnského výstaviště si návštěvník může prohlédnout i to, jak vypadá auto v nálezovém stavu a jak po renovaci
Foto: Radek Pecák

Menší účast světových automobilek na letošním brněnském veletrhu Autote&Autosalon vynahrazují návštěvníkům historické skvosty, které jsou v těchto dnech zaparkovány v pavilonu A. Tam jsou v rámci výstavy Classic Show Brno 2010 k vidění vozy z 50.- 70. let, označovatné jako takzvané youngtimery.

Zblízka si lidé mohou prohlédnout vozy, jejichž hodnota je někdy až deset milionů korun. Například je tu Rolls-Royce Silver Cloud II z roku 1960, Jaguar XK 120 z roku 1954, Porsche 911 z roku 1970 či tuzemská Škoda 450 z roku 1958. Nechybí ani několik kousků Ferrari. Mnoho zde vystavených vozů má za sebou úspěšnou závodní kariéru.

Jan Křemeček ze spolupořádající společnosti Atelier Kupka proagenturu ČTK uvedl, že zájem lidí o tyto vozy neustále roste.

Některé z vozů je možno hned na místě koupit

Protože se jedná o veletrh, na kterém se představují například i firmy, které se zabývají renovací, můžeme tu vidět i některé vozy v takzvaném nálezovém stavu a ukázky různých postupů při renovaci.

Veletrh je současně prodejní, takže některé z vystavených vozů si zájemci mohou hned na místě koupit.

Součástí veletrhu jsou i dvě nostalgické jízdy v ulicích Brna. Ta dnešní začíná ve dvě hodiny odpoledne. 

 

Právě se děje

Další zprávy