Tyto vozy čekají na nové ministry. Podívejte se

Radek Pecák Radek Pecák
28. 5. 2010 19:05
Ministři obvykle využívají superb s nejsilnějším motorem a v nejvyšší výbavě
Vítězem minulého ročníku soutěž Auto roku v ČR se vloni stala Škoda Superb
Vítězem minulého ročníku soutěž Auto roku v ČR se vloni stala Škoda Superb | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Převážně Škody Superb čekají v garážích na nové ministry, které do Strakovy akademie pošlou vítězné politické strany. "V současné době mají jednotlivá ministerstva zapůjčeno celkem 28 vozů. Jsou s různými motorizacemi a v různé výbavě," sdělil mluvčí Škoda-auto Jaroslav Černý.

Až uplyne rok - na tuto dobu je automobilka státu propůjčila - ministerstva je buď odkoupí, nebo vrátí.

Pokud jde o vůz, který bývá k dispozici přímo ministrovi, je obvykle v nejvyšší možné výbavě a s benzinovým motorem V6. Navíc se obvykle vyžaduje příprava pro instalaci majáku a stroboskopických světel.

V době, kdy Česko předsedalo Evropské unii, měla vláda a ministerstva k dispozici i flotilu vozů superb greenline. "Tyto vozy již ale byly vráceny," sdělil Černý.

Má pohon všech čtyř kol

Vůz Škoda Superb V6 disponuje výkonem 260 koní a dosahuje maximální rychlosti 250 kilometrů v hodině. Z nuly na 100 km/h zrychlí za 6,5 sekundy.

Výkon motoru je prostřednictvím automatické převodovky přenášen na všechny čtyři kola. Spotřeba vozu podle výrobce činí 10,1 benzinu na 100 kilometrů.

Ve výbavě tohoto vozu, který si za 1 050 900 Kč může u škodováckých dealerů objednat i běžný smrtelník (obyčejný člověk, jak by řekl Jiří Paroubek), je mimo jiné audiosystém s deseti reproduktory, kožené vyhřívané sedačky, záclonky pro boční i zadní okno, podložka pod nohy zadních cestujících a třeba také držák nápojů v zadní loketní opěrce.

 

Právě se děje

Další zprávy