Massa přijede do Prahy. Otevře nový salon Ferrari

Radek Pecák Radek Pecák
3. 5. 2010 11:50
Felipe Massa měl přijet do Česka už vloni. Zranění od ulétlé pružiny mu ovšem účast znemožnilo.
Pilota F1 Felipe Massu budou moci spatřit Češi při otevření nového salonu Ferrari
Pilota F1 Felipe Massu budou moci spatřit Češi při otevření nového salonu Ferrari | Foto: Reuters

Praha - V Čechách se měl jeden z nejlepších pilotů v současném poli F1 - Brazilec Felipe Massa objevit už vloni. Na brněnském Masarykově okruhu v rámci Ferrari racing Days chtěl dokonce  s monopostem Ferrari F1, ve kterém do posledních sekund posledního závodu sezony usiloval o zisk titulu mistra světa, zkusit zajet nový rekord zdejšího okruhu.

Pružina, která ho v plné jízdě trefila do čela, ale tomuto plánu udělala čáru přes rozpočet.

Ve středu ale Massa do Česka již přijede. Jeho účast potvrdila firma Scuderia Praha, která má v Česku zastoupení pro prodej vozů Ferrari. Zúčastní se otevření nového autosalonu v Praze na Evropské třídě. Podoba nového autosalonu je pilotním projektem slavné italské značky. Kromě pražského autosalonu budou podobně koncipovány zatím například jen autosalony Ferrari v Sydney či Beverly Hills.

    

Na vzhled dohlíželi specialisté z Itálie

Na budování autosalonu dohlíželi italští architekti, vybavení bylo předespáno do nejmenšího detailu. Zákazníci značky budou mít v showroomu například prostor, ve kterém si budou moci osahat typy nabízených volantů, stehů či kůže na čalounění a další prvky, které si je možné zvolit v rámci individualizace kupovaného vozu Ferrari. 

Dosud firma vozy Ferrari prodávala v pražské Ruzyni, kde zatím zůstane servis značky. I ten se má ale v dohledné době přestěhovat do nových prostor. Při otevření nového autosalonu firma zároveň představí nový model Ferrari 458 Italia.

Ferrari se v Česku v poslední době velmi daří. Vloni prodala 40 nových vozů  (oproti 26 v roce 2008) a letos podle marketingového ředitele jiřího Rozkošného očekává podobné prodeje.

 

Právě se děje

Další zprávy